Wednesday, June 11, 2014

3 και 1 σκέψεις για την επιλογή ελληνικού web hosting

Το web hosting είναι πολύ σημαντικό για κάθε ιστοσελίδα. Είναι το θεμέλιο της ιστοσελίδας σας, για το εμπορικό σήμα σας και την επιχείρησή σας. Οποιαδήποτε προβλήματα στους servers θα μπορούσαν δυνητικά να βλάψουν και να καταστρέψουν ότι έχετε αναπτύξει επί σειρά ετών. Εάν θέλετε να εξασφαλίσετε την εύρυθμη λειτουργία της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλά χέρια.

1. “Δωρεάν Domain”

Ένα δωρεάν domain σίγουρα ακούγεται όμορφο, όμως είναι μερικά πράγματα που μπορεί να χρειαστεί να λάβετε υπόψη πριν κάνετε το βήμα να αγοράσετε ένα πακέτο με free domain name:

Σε ποιον ανήκει το domain; Το όνομα είναι ελεύθερο, αλλά η εταιρεία που σας φιλοξενεί διατηρεί την κυριότητα. Τι σημαίνει αυτό; Είστε είτε κολλημένοι με την εταιρεία για πάντα ή θα πρέπει να πληρώσετε ένα υπέρογκο ποσό για να αγοράσετε το domain στο μέλλον.
Τι γίνεται με τα επόμενα χρόνια ανανέωσης; Το πρώτο έτος είναι δωρεάν, αλλά όταν θέλετε να ανανεώσετε, θα χρεωθείτε κάποια χρήματα για την ανανέωση. Πρόκειται για 200% προσαύξηση συνήθως λόγω της αύξησης της τιμής του domain.

Είναι καλύτερα να υποβάλετε ερωτήσεις κατά τη διαδικασία της έρευνας για να γνωρίζετε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του domain και επίσης να βεβαιωθείτε ότι το πρότυπο κόστος τέλους ανανέωσης είναι αποδεκτό.

2. Διαχωρίστε Domain και Web Hosting

Τα domains δεν είναι απαραίτητο να καταχωρούνται στην ίδια εταιρεία. Είναι προτιμότερο να βρείτε μια αξιόπιστη εταιρεία από την αρχή για την καταχώρηση του ονόματος. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το domain name σας αποτελεί την ταυτότητα της επιχείρησης σας και είναι το περιουσιακό σας στοιχείο που αυξομειώνεται σε συνάρτηση με την πορεία της σελίδας, ενώ το web hosting είναι ένα πακέτο φιλοξενίας που μπορεί να αλλάξει.

Φυσικά μπορείτε να συνδυάσετε και τις δυο υπηρεσίες σε μια εταιρεία για λόγους ευκολίας. Οι web hosting εταιρείες θα προτιμούσαν να έχετε το domain σας εγγεγραμμένο στα μητρώα τους, για να αυξήσουν τα έσοδά τους. Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι τόσο βολικό αν η web hosting εταιρεία αποφασίσει να σταματήσει την λειτουργία της....

3. Το Bandwidth και τα “ψιλά” γράμματα του

Το bandwidth και ο χώρος στο δίσκο είναι όροι που συχνά αγνοούνται από τους ανθρώπους που αγοράζουν πακέτα web hosting. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε "Τι θα συμβεί αν η ιστοσελίδα μου γίνει πραγματικά δημοφιλής από την μια μέρα στην άλλη και προσελκύει χιλιάδες κόσμο ή τα εκατομμύρια των επισκεπτών; Θα πληρώσω ακριβά για την τεράστια μεταφορά δεδομένων;"

Βέβαια, αυτό συμβαίνει αν προσφέρετε κάποια αρχεία για download στην ιστοσελίδα σας και μπορεί ενδεχομένως να συμβεί το παραπάνω πρόβλημα.

4.  Απεριόριστος χώρος αποθήκευσης

Η απεριόριστη αποθήκευση φαίνεται σαν μια μεγάλη προσφορά, αλλά δεν υφίσταται αυτή η πραγματικότητα. Υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν αυτή την προσφορά, αλλά υπάρχει και η πολιτική ορθής χρήσης που αφορά την διάθεση ενός μεγάλου όγκου δεδομένων χωρίς απεριόριστο χώρο.


Είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξει κάποιος μεταξύ των web hosting εταιρειών σήμερα, καθώς είμαστε συνεχώς βομβαρδισμένοι από δελεαστικές προσφορές web hosting. Αν αναζητάτε ένα ποιοτικό λογαριασμό web hosting, τότε διαβάστε προσεκτικά το παρών άρθρο πριν παρασυρθείτε από τις δελεαστικές προσφορές που υπάρχουν.

No comments:

Post a Comment