Tuesday, July 15, 2014

Web hosting για αρχάριους!

Ξεκινώντας την διαδικασία να “φτιάξετε” μια ιστοσελίδα είναι απαραίτητο αρχικά να βρείτε μια αξιόπιστη web hosting εταιρεία, η οποία θα φιλοξενήσει την σελίδα σας χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τεχνικά προβλήματα στη συνέχεια ή ακόμα κι αν προκύψει κάποιο πρόβλημα η εταιρεία να μπορέσει να σας βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Είναι πολύ σημαντικός ο παράγοντας να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας, ώστε να εξυπηρετηθείτε εσείς και κατ' επέκταση και οι επισκέπτες σας. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο εμπειρίες άλλων ανθρώπων που    χρησιμοποίησαν αρκετές εταιρείες και τους servers τους. Αναζητήστε τις πληροφορίες που ζητάτε και θα κατευθυνθείτε σωστά σε αξιόπιστες εταιρείες που παράλληλα θα καλύπτουν τα κριτήριά σας.

Όπως σε κάθε προϊόν που αγοράζουμε στην καθημερινότητά μας έτσι και στο χώρο της φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι απαραίτητη η έρευνα αγοράς. Δείτε τις τιμές από κάθε εταιρεία που σας ενδιαφέρει και κάντε σύγκριση μεταξύ τους για να βρείτε την πιο οικονομική. Το κριτήριο της τιμής είναι σημαντικό για την τσέπη σας και το κεφάλαιο που έχετε διαθέσιμο για την υλοποίηση της ιστοσελίδας, αλλά δεν θα πρέπει να επηρεάσει την τελική απόφαση της επιλογή σας. Εκτός από την σύγκριση των τιμών θα πρέπει να προσέξετε και τις παροχές που σας προσφέρει η κάθε εταιρεία και σε αυτό το σημείο να δικαιολογείται η απόκλιση της τιμής. Αν πραγματικά σας εξυπηρετεί μια ακριβότερη εταιρεία μην διστάσετε να “βάλετε” το χέρι στην τσέπη. Μην ξεχνάτε ότι η σωστή επιλογή web hosting θεωρείται επένδυση για την σελίδα σας.

Έχοντας δημιουργήσει μια λίστα με τα υποψήφια domain names της ιστοσελίδας σας ελέγξτε αν ορισμένες από τις εταιρείες web hosting σας προσφέρει δωρεάν κάποιο από αυτά. Τονίζουμε την πρόταση “κάποιο από αυτά” γιατί ορισμένες εταιρείες προσφέρουν δωρεάν domain names σε διαφορετικές καταλήξεις ( π.χ .gr, .info, .com κτλ.) και όχι σε όλες. Και σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να παρασυρθείτε από μια τέτοια προσφορά και να εγκαταλείψετε την αρχική σας επιλογή. Εκτός από το σημαντικό γεγονός ότι μια λάθος επιλογή κατάληξης ονόματος θα ζημιώσει την αξία της σελίδας αλλά και το κόστος είναι ελάχιστο και με μια προσφορά που μπορεί να υπάρχει να γίνει ακόμα πιο μικρό.

Πολλοί άνθρωποι για να αποφύγουν το κόστος που απαιτείται για να φιλοξενηθεί η σελίδα τους σε έναν server, επιλέγουν web hosting εταιρείες που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Αν θέλετε να πειραματιστείτε με το διαδίκτυο είναι μια καλή επιλογή. Αν έχετε δει σοβαρά την υπόθεση δημιουργίας ιστοσελίδας και την άρτια φιλοξενία που πρέπει να έχει τότε σε καμία των περιπτώσεων μην επιλέξετε δωρεάν φιλοξενία. Δυστυχώς, σε αυτούς τους servers υπάρχει πληθώρα τεχνικών προβλημάτων που μπορούν να προέρχονται ακόμα και από τον υψηλό αριθμό επισκέψεών σας, βάζοντας έτσι “ταβάνι” στην σελίδα σας και στις προσπάθειές σας. Επίσης, η πλειοψηφία των εταιρειών αυτών σας δίνουν “δωρεάν” χώρο φιλοξενίας με αντάλλαγμα διαφημιστικά μηνύματα που προσθέτουν στην ιστοσελίδα σας.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε για πρώτη φορά την δημιουργία μιας ιστοσελίδας για προσωπικούς ή επιχειρηματικούς σκοπούς θα πρέπει, όπως προαναφέρθηκε αρχικά, να μάθετε τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων από τις επιλογές web hosting εταιρειών και όσον αφορά τις παροχές και την ποιότητα εξυπηρέτησης που έλαβαν αλλά και, γιατί όχι, να ανταλλάξετε γνώσεις και πληροφορίες επί του θέματος. Έχοντας στο νου σας τις παραπάνω συμβουλές θα ξεκινήσετε και εσείς το ταξίδι σας στο διαδίκτυο αλλά αυτή τη φορά από την άλλη πλευρά (του εκθέτη δημιουργού) και θα απολαύσετε μια διαφορετική εμπειρία μέσω της σωστής λειτουργίας της ιστοσελίδας σας.



No comments:

Post a Comment